El GPP considera que la multa a Montón “torna a evidenciar que usa la sanitat valenciana en profit propi”

El GPP considera que la multa a Montón “torna a evidenciar que usa la sanitat valenciana en profit propi”
Icono fecha
26-03-2016


José Juan Zaplana demana la compareixença del conseller de Transparència “al ser un tema que afecta directament el govern valencià” i per a conéixer “qui pagarà la multa”
•“Montón confon el públic amb el partidista. La condemna és una reprovació pública del comportament habitual de la consellera Montón”
 
26. març. 2016.- El coordinador de l'àrea social del Grup Parlamentari Popular José Juan Zaplana ha anunciat la petició de compareixença del conseller de Transparència perquè explique la multa de 500 euros imposada a la consellera Montón per la Junta Electoral. “Volem explicacions en seu parlamentària i saber què opina el conseller Alcaraz perquè és un tema que afecta directament el govern valencià al ser un acte que Montón va realitzar en plena campanya electoral com a consellera de Sanitat però, al mateix temps, es la condemna per usar el càrrec públic per a fer campanya pel seu partit, el PSOE. Transparència ha d'investigar el que ocorre i donar explicacions d'esta mescla entre el públic i el partidista perquè ací, segons pareix, ja no es guarda ni l'ètica ni l'estètica, com diria Oltra”.
 
Dimecres passat 23 de març, la Junta Electoral de Zona de València va acordar notificar a la consellera Montón, després d'analitzar els recursos presentats, la sanció de 500 euros per un acte considerat electoralista al realitzar una visita al centre de salut de Xirivella el 17 de desembre, tres dies abans de les eleccions generals, acompanyada del director gerent de l'Hospital General, de l'alcalde de Xirivella i de membres de la corporació municipal d'eixa localitat.
 
El diputat popular s'ha preguntat “qui pagarà la multa de 500 euros: la condemnada, del seu pròpia butxaca, que és qui està obligada a fer-ho, el PSOE per ser un acte electoral, o Sanitat per acudir com a consellera. També és una qüestió que ha d'aclarir el conseller Alcaraz”.
 
“También volem saber –ha continuat Jose Juan Zaplana- què li pareix al govern valencià la condemna d'un dels seus membres per un acte en què es reconeix l'ús de l'administració pública per als seus propis fins polítics”.
 
El coordinador popular ha indicat que “esta condemna és una estirada d'orelles, una reprovació pública del comportament habitual d'esta senyora. Es torna a evidenciar que la consellera Montón només té interés a fer política amb tot, a costa del que siga, sense importar-li les persones, l'atenció mèdica o la millora del sistema sanitari. Montón usa la sanitat valenciana com a plataforma política personal en la seua carrera per a alçar-se en el PSOE de Sánchez, sense importar-li per a això usar fons públics en profit propi o posar en risc la salut dels valencians”.

Compartir