Calpe: “Agricultura ha enganyat a les confraries de pescadors al prometre ajudes que no abonarà”

Calpe: “Agricultura ha enganyat a les confraries de pescadors al prometre ajudes que no abonarà”
Icono fecha
28-03-2016


El portaveu d'Agricultura recorda que el secretari autonòmic va anunciar a les confraries compensacions per parar la pesca i ara la consellera diu que no es poden abonar de forma reatroactiva
•El diputat es reunix amb la Unió de Llauradors i Ramaders, que planteja una regulació per a facilitar la convivència entre apicultors i citricultors
 
 
28. març. 2016.- El portaveu d'Agricultura del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, José Ramón Calpe, hi ha acusat a la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient  “d'enganyar” a les confraries de pescadors “amb falses promeses durant mesos”.
 
Calpe s'ha referit a les parades biològiques realitzades per les confraries de pescadors en els anys 2014 i 2015, amb especial rellevància en el cas de la província de Castelló, “unes parades per les quals el secretari autonòmic els va dir que li'ls compensaria econòmicament, però que ara la consellera Elena Cebrián diu que no es poden abonar de forma retroactiva”. “Estan jugant amb el sector, amb el seu esforç i les seues esperances, i no es pot consentir”, ha manifestat el diputat popular.
 
El portaveu d'Agricultura popular ha recordat que en l'últim Ple de les Corts va formular una pregunta a la consellera Cebrián sobre el pagament de les ajudes per a les vedes de pesca “i ara diu que eixa compensació no es pot efectuar, corregint així el seu secretari autonòmic i deixant en l'estacada als pescadors”. “Tot ha sigut un engany”, ha assenyalat.
 
D'altra banda, Calpe ha anunciat també la presentació d'una bateria d'iniciatives parlamentàries després de mantindre una reunió amb representants de la Unió de Llauradors i Ramaders la passada setmana en Els Corts. El diputat popular ha assenyalat que la Conselleria “ha de ser sensible a les peticions del sector, que planteja que s'establisca una regulació per a facilitar la convivència entre apicultors i citricultors per a defendre el negoci dels uns i els altres i també el medi ambient”.

Compartir